Slide15.jpeg
Slide13.jpeg
Slide11.jpeg
Slide12.jpeg
Slide14.jpeg
Slide16.jpeg

Hardloopgroep

Elke zaterdagmorgen is een aan de ijsclub verbonden hardloopgroep actief. De groep staat onder leiding van Gerrit Heinen en begint 's morgens om 9.00 uur en na ongeveer anderhalf uur hardlopen in de schitterende omgeving van de ijsbaan, wordt er gezellig koffiegedronken in ons clubgebouw aan de Waterleidingdijk. De loopgroep is geschikt voor iedereen.

De groep is ontstaan ​​uit een in 2005 door dagblad Twentsche Courant Tubantia afgerond initiatief voor lezers. De bekende hardloper Marti ten Kate werd gevraagd de kar te trekken en onder het motto "ik werk aan mijn lijf, ik lust straks de vijf" werden de deelnemers klaargestoomd om binnen 18 weken 5 kilometer te kunnen hardlopen.

De accommodatie van de ijsclub is uitgekozen om voor deze regio als plaats van samenkomst te fungeren. Gerrit Heinen en Bennie Hogemans werden gevraagd te assisteren en er kwamen23 deelnemers op af. Een aantal mensen beviel het zo goed dat het eindresultaat is in een hardloopgroep onder de naam 'de groep van Gerrit'.