Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Hardloopgroep

Elke zaterdagmorgen is een aan de ijsclub verbonden hardloopgroep actief. De groep staat onder leiding van Gerrit Heinen en begint's morgens om 9.00 uur en na ongeveer anderhalf uur wandelen in de schitterende omgeving van de ijsbaan, wordt er gezellig koffiegedronken in ons clubgebouw aan de Waterleidingdijk.

De loopgroep is geschikt voor iedereen.

De groep is ontstaan ​​uit een in 2005 door dagblad Twentsche Courant Tubantia afgerond initiative to the lezers in own tree. De bekende hardloper Marti ten Kate werd gevraagd de kar te trekken en onder het motto 'ik werk aan mijn lijf, ik lus straks de vijf' werden de deelnemers klaargestoomd om binnen 18 weken 5 kilometer te kunnen hardlopen.

De accommodatie van de ijsclub is uitgekozen om voor deze regio als plaats van samenkomst te fungeren. Gerrit Heinen en Bennie Hogemans werden gevraagd te assisteren en er kwamen 23 deelnemers op af. Een aantal mensen beviel het zo goed dat het eindresultaat is in een hardloopgroep onder de naam 'de groep van Gerrit'.