Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Hardloopgroep

Iedere zaterdagmorgen is een aan de ijsclub verbonden hardloopgroep actief. De groep staat onder leiding van Gerrit Heinen en begint 's morgens om 9.00 uur en na ongeveer anderhalf uur lopen in de prachtige omgeving van de ijsbaan, wordt er gezellig koffiegedronken  in ons clubgebouw aan de Waterleidingdijk.

De loopgroep is geschikt voor iedereen.

De groep is ontstaan uit een in 2005 door dagblad Twentsche Courant Tubantia genomen initiatief om de lezers in eigen omgeving kennis te laten maken met het hardlopen. De bekende hardloper Marti ten Kate werd gevraagd de kar te trekken en onder het motto 'ik werk aan mijn lijf, ik loop straks de vijf' werden de deelnemers klaargestoomd om binnen 18 weken 5 kilometer te kunnen hardlopen.

De accommodatie van de ijsclub werd uitgekozen om voor deze regio als plaats van samenkomst te fungeren. Gerrit Heinen en Bennie Hogemans werden gevraagd te assisteren en er kwamen 23 deelnemers op af. Een aantal mensen beviel het zo goed dat  het uiteindelijk resulteerde in een hardloopgroep onder de naam 'de groep van Gerrit' .